Novosti i najave

3.6.2024.

DJEVOJČICA I JAGUAR

NAZIV FILMA: DJEVOJČICA I JAGUAR

ORIGINALNI NAZIV: LE DERNIER JAGUAR

 

ŽANR: obiteljski film, avantura

TRAJANJE: 100 min

REDATELJ: Gilles de Maistre

ULOGE: Emily Bett Rickards, Wayne Charles Baker, Paul Greene, Lumi Pollack

GODINA/DRŽAVA: 2024/ Francuska, Kanada, Italija

DOBNA PREPORUKA: SVI UZRASTI

DATUM PRIKAZIVANJA: 7.6. i 9.6.2024. u 18 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

 

Trailer: https://youtu.be/o_rYmU2yrJU

 

SADRŽAJ FILMA:

Odrastanje u amazonskoj prašumi Autumn je donijelo posebno prijateljstvo – izgubljeno mladunče jaguara po imenu Hope. Tragičan događaj prisili Autumn da napusti Hope.

 

Tajanstvena veza između djece i mladunčadi divljih životinja, dok odrastaju jedno uz drugo i sklapaju prijateljstva, vrlo je posebna, a dijeljenje takvih priča poput filma ima delikatnu vrijednost. Otkako je njegov dugometražni film Mia i bijeli lav iz 2018. stekao međunarodnu slavu, nakon čega je uslijedio ništa manje uspješan Vuk i lav, plodni francuski dugometražni redatelj Gilles de Maistre iznova je dokazao svoj talent da pogodi pravu notu između romantizirane naracije i obrazovnog dokumentarnog filma. Njegov posljednji film Le Dernier Jaguar (engleski naslov: Autumn and The Black Jaguar) prikazan je u više od 600 kina diljem Francuske, ponovno noseći ono što je do sada postalo njegov prepoznatljiv stil.

 

Odrastanje u amazonskoj prašumi Autumn je donijelo posebno prijateljstvo – izgubljeno mladunče jaguara po imenu Hope. Kada tragičan događaj prisili Autumn da napusti Hope i ode u nepoznati svijet New Yorka, ona godinama sanja o povratku u prašumu i svojoj prijateljici. S 14 godina i nakon što se navikla na gradski život, Autumn otkriva da je njeno selo iz djetinjstva pod prijetnjom trgovaca životinjama i odlučuje da se mora vratiti u Amazonu svom voljenom jaguaru. Anja – Autumnina simpatično nespretna profesorica biologije bezuspješno je pokušava odgovoriti od ovog nepromišljenog plana. Uz Anju, Autumn kreće na putovanje kako bi se ponovno ujedinila s Hope i spasila je od onih koji žele uništiti prašumu i njezin životinjski svijet.