Novosti i najave

25.6.2024.

KINO U SRPNJU - od 1. do 7.7, KINO POD ZVIJEZDAMA I FILMOVI U KINU

FILMOVI U SRPNJU 2024.

 

 

NAZIV FILMA: TKO PJEVA ZLO NE MISLI

 

ŽANR: mjuzikl/drama

TRAJANJE: 89 min

GODINA: 1970.

REDATELJ: Krešo Golik

ULOGE: Relja Bašić, Franjo Majetić, Mirjana Bohanec, Tomislav Žganec, Mia Oremović

DATUM PRIKAZIVANJA: 1.7. u 21 sati

BESPLATAN ULAZ NA VANJSKOJ POZORNICI

 

Trailer: https://youtu.be/9kB5D8QC3cg

 

SADRŽAJ FILMA:

Devetogodišnji Perica piše dnevnik nadajući se da će ga za tisuću godina pronaći znanstvenici i da će postati znamenito povijesno svjedočanstvo. U njemu on potanko opisuje događaje koji su se dogodili u tjedan dana tijekom ljetnih praznika: prilikom izleta u Samobor s mamom, tatom i tetom Minom upoznali su se sa zanimljivim, elegantnim čovjekom, g. Fulirom koji ih je fotografirao. Već sljedećega dana on ih je posjetio poklonivši im fotografije, sprijateljivši se s tatom. Od tada on će stalno k njima navraćati, a tata će početi kovati lukavi plan: vidjevši u novome znancu dobru partiju za supruginu neudanu sestru, odlučit će ih spojiti.... Po izboru Društva hrvatskih filmskih kritičara, "Tko pjeva, zlo ne misli" (1970) proglašen je najboljim hrvatskim filmom svih vremena. Ujedno, to je i najpopularniji hrvatski film svih vremena što duguje izvrsnoj režiji Kreše Golika (Imam dvije mame i dva tate, Ljubica), izvrsnom glumačkom odabiru (od kojih se najviše ističe Relja Bašić, kojega je uloga markantnog Fulira obilježila za cijeli život), nizu popularnih hrvatskih pjesama (Marijana, Fala, Kak taubeka dva) i sjajnom, detaljnom prikazu života u predratnom Zagrebu (film je uglavnom sniman na autentičnim lokacijama po Gornjem gradu, Samoboru, Maksimiru, Savi). Redatelj filma nagrađen je Brončanom arenom u Puli 1971. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LJETO U MREŽI 2024.

 

NAZIV FILMA: MAČKE U MUZEJU

ORIGINALNI NAZIV: CATS IN THE MUSEUM

 

ŽANR: animirani sinkronizirani film za djecu

TRAJANJE: 83min

GODINA/DRŽAVA: 2023, RUSIJA

REDATELJ: Vasiliy Rovenskiy

ULOGE: Goran Vrbanić, Ana Ćapalija, Boris Barberić, Marko Jelić, Davor Kovač, Karlo Mrkša, Ognjen Milovanović, Nikola Dabac, Daniel Dizdar

DOBNA PREPORUKA: SVI UZRAST

DATUM PRIKAZIVANJA: 3.7.2024. u 21 sati

BESPLATAN ULAZ NA VANJSKOJ POZORNICI

Trailer: https://youtu.be/sLiLSOB2CVk

 

SADRŽAJ FILMA:

Glavni je junak ove animirane avanture mačak Vincent koji se udružuje s mišem Mauriceom kako bi u starom glasoviru pokušali pobjeći poplavi koja prijeti otoku na kojem žive. Uskoro klavir kupi skupina mornara koja ga šalje u glasoviti muzej Ermitage. Tamo će Vincent upoznati grupu mačaka čiji je zadatak čuvanje vrijednih umjetnina od glodavaca i drugih štetočina. Vincent se želi uklopiti u novo društvo, ali istovremeno ne želi izgubiti svog najboljeg prijatelja Mauricea koji mu je spasio život pa ga je prisiljen skrivati. No, problem s Mauriceom je u tome što on voli glodati vrijedne umjetnine. Cijela stvar dodatno se zakomplicira kad najslavnija slika na svijetu, čuvena Mona Lisa, stigne u muzej.

 

 

NAZIV FILMA: JEDNOM DAVNO

ORIGINALNI NAZIV: COME AWAY

 

ŽANR: Pustolovni, fantastika

TRAJANJE: 94 min

GODINA/DRŽAVA: 2018./SAD

REDATELJICA: Brenda Chapman

ULOGE: Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Derek Jacobi, Anna Chancellor

DATUM PRIKAZIVANJA: 5.7. u 21 sati

 

BESPLATAN ULAZ NA VANJSKOJ POZORNICI

 

Trailer: https://youtu.be/ryqr-dKHOf0

 

SADRŽAJ FILMA:

Dvanaestogodišnji David, desetogodišnji Peter te osmogodišnja Alice uživaju u djetinjstvu u Engleskoj u kasnom 19. stoljeću. Njihovi roditelji Jack i Rose odgajaju ih potičući njihov slobodan duh i bujnu maštu. No Davidova slučajna smrt teško će pogoditi čitavu obitelj, a posebice roditelje, koji se sve više zatvaraju u sebe. Alice i Peter pronaći će snagu u vlastitoj mašti te krenuti u čudesnu pustolovinu spašavanja obitelji, koja će ih odvesti sve do Nigdjezemske i Zemlje čudesa.

Dugometražni igrani debi Brende Chapman, ko-autorice animiranih hitova Princ Egipta (1998) i Merida Hrabra (2012), inspiriran klasicima dječje književnosti Petar Pan i Alisa u Zemlji Čudesa, u kojem su poznati elementi iz obje priče pripremljene za oči i srca novih generacija.

 

 

 

NAZIV FILMA: GRU I MALCI: NEUSTRAŠIVI ŠPIJUNI

ORIGINALNI NAZIV: DESPICABLE ME 4

ŽANR: sinkronizirani animirani film za djecu

TRAJANJE: 95 min

GODINA/DRŽAVA: 2024./SAD

REDATELJ: Chris Renaud

DOBNA PREPORUKA: SVI UZRASTI

DATUM PRIKAZIVANJA: 6.7. i 7.7.2024. u 18 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

 

Trailer: https://youtu.be/jSyN2W2OCbw

 

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Gru se suočava s novim neprijateljem u Maximeu Le Malu i njegovoj fatalnoj djevojci Valentini, a obitelj je prisiljena pobjeći.

U prvom filmu nakon sedam dugih godina, Gru, svjetski omiljeni superzlikovac koji je nakon mnogih obrata postao agent Lige protiv zlikovaca, vraća se u uzbudljivu, odvažnu novu eru kaosa Malaca (Minionsa) u novom nastavku u produkciji studija Illumination - Gru i Malci: Neustrašivi špijuni.

Nakon ljetnog blockbustera 2022. Malci 2: Kako je Gru postao Gru, koji je zaradio gotovo milijardu dolara diljem svijeta, najveća globalna animirana franšiza u povijesti sada počinje novo poglavlje. Gru (Steve Carrell nominiran za Oscara) i Lucy (Kristen, nominirana za Oscara Wiig) i njihove djevojke — Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) i Agnes (Madison Polan) — pozdravljaju novog člana obitelji Gru, Grua Jr., koji namjerava mučiti svog oca.

Gru se suočava s novim neprijateljem u Maximeu Le Malu (dobitnik Emmyja Will Ferrell) i njegovoj fatalnoj djevojci Valentini (nominirana za Emmyja Sofia Vergara), a obitelj je prisiljena pobjeći.

U filmu se pojavljuju svježi novi likovi kojima su glasove dali Joey King (Bullet Train), dobitnik Emmyja Stephen Colbert (The Late Show with Stephen Colbert) i Chloe Fineman (Saturday Night Live). Pierre Coffin vraća se kao legendarni glas Minionsa, a Steve Coogan, nominirani za Oscara, vraća se kao Silas Ramsbottom.

Prepun neprestane akcije i ispunjen subverzivnim humorom prepoznatljivim za Illumination, film Gru i Malci: Neustrašivi špijuni, režirao je sukreator Minionsa, nominirani za Oscar® Chris Renaud (Despicable Me, The Secret Life of Pets), a producirao ga je Illuminationov vizionar osnivač i izvršni direktor Chris Meledandri i Brett Hoffman (izvršni producent, The Super Mario Bros. Movie i Minions: The Rise of Gru). Film je korežirao Patrick Delage (redatelj animacije Sing 2 i Tajni život kućnih ljubimaca 2), a scenarij su napisali kreator White Lotusa, dobitnik Emmyja, Mike White i scenarist veteran svakog filma franšize Despicable Me, Ken Daurio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAZIV FILMA: GRU I MALCI: HORIZONT: AMERIČKA SAGA – PRVO POGLAVLJE

ORIGINALNI NAZIV: HORIZON: AN AMERICAN SAGA - CHAPTER 1

 

ŽANR: vesteren, drama

TRAJANJE: 181 min

GODINA/DRŽAVA: 2024./SAD

REDATELJ: Kevin Costner

ULOGE: Kevin Costner, Abbey Lee, Sienna Miller

DOBNA PREPORUKA: 15 god

DATUM PRIKAZIVANJA: 6.7. i 7.7.2024. u 20 sati

CIJENA ULAZNICE: 4 €

 

Trailer: https://youtu.be/JRIxwBI2T94

 

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Redatelj, scenarist i glumac, oskarovac Kevin Costner donosi epski vestern Horizon: An American Saga koji će Costneru biti četvrti film koji je režirao, uz nezaboravni „Ples s vukovima”, Oscarom nagrađeni vestern iz 1990. godine.

 

Film prati 15-godišnje razdoblje širenja i naseljavanja američkog zapada prije i poslije Građanskog rata. Tijekom ovog razdoblja, Amerika prolazi kroz transformaciju koja oblikuje povijest i sudbinu te regije.