KULTURA U POU KT

12.5.2022.

Promocija zbirke humoreski Ante Juretića

Promocija zbirke humoreski profesora Ante Juretića

 

11. svibnja 2022. godine u Arcus klubu u sklopu Pučkog otvorenog učilišta održana je promocija knjige „Udruga sitnih lopova“ profesora Ante Juretića.

Događaj su svojim dolaskom uveličali gospodin Tomislav Kujundžić, ravnatelj Razvojne agencije Mrav, predstavnice Matice hrvatske, ogranak Kutina te brojni profesorovi gosti iz Garešnice.

Glazbenim nastupom događaj su uljepšali gospodin Bruno Zebić i Zvonko Kušić koji su izveli pjesmu „Treća dob“ za koju je stihove također napisao profesor Juretić.

Promotorica knjige profesorica Melita Lenička u kratkom razgovoru s autorom knjige osvrnula se na njegovo podrijetlo, Split, dolazak u Zagreb na studij te život i stvaralaštvo u Kutini.

Tijekom večeri glumci Kazališne amaterske družbe „Beskućnici“ izveli su dvije humoreske iz zbirke i to: Što je pisac htio ukrasti i Udruga sitnih lopova koje su izazvale smijeh mnogobrojne publike. Glumci su bili izvrsni, a treba napomenuti da su svi u sedmom i osmom desetljeću života, a zapanjuju svojom energijom i entuzijazmom: gospodin Ivan Masnec, gospođa Marija Troha i gospodin Antun Bračevac.

Bila je to večer za pamćenje koja se nakon promocije nastavila ugodnim druženjem.

Dokumenti za preuzimanje