KULTURA U POU KT

1.6.2022.

Gala baletna večer - 25 godina baleta u Kutini

Balet Pučkog otvorenog učilišta Kutina u svečanoj će izvedbi predstave pod naslovom Gala baletna večer, obilježiti 25 godina djelovanja u Kutini, pod vodstvom Vesne Kovačević, profesionalne balerine HNK Zagreb u mirovini.

U ovoj gala večeri prisjetit ćemo se najljepših izvedbi cjelovečernjih baleta koje je kutinska publika gledala tijekom proteklih 25 godina, kao i koreografija za koje su balerine nagrađene na plesnim natjecanjima.

 

Balerine će otplesati 29 koreografija iz 7 klasičnih baleta, u čak 130 prekrasnih kazališnih kostima. U ovoj svečanoj večeri publika će vidjeti presjek i bogatstvo baletne umjetnosti kroz pet koreografskih blokova: od folklornih elemenata i suvremenog koraka u plesovima hrvatskog nacionalnog baleta Đavo u selu, do eteričnih bijelih baleta Giselle i Labuđe jezero i komičnog baleta Coppélia, karakternih plesova iz baleta Don Quijote, te orijentalnog utjecaja u romatičnom baletu Bajadera. Večer će balerine zatvoriti koreografijama iz najpopularnijeg klasičnog baleta - Orašar. 

 

Gala baletna večer posvećena je svim bivšim, sadašnjim i budućim balerinama kutinskoga baleta, te prikazuje dugogodišnji trud, rad i posvećenost baletnoj umjetnosti.

 

Pridružite se našem slavlju!

 

Ulaznica 20kn.

Rezervacije ulaznica na 044/682-318 radnim danima od 7 do 15h.

Kupnja ulaznica u tajništvu POU Kutina od ponedjeljka 6. lipnja, od 7 do 15h ili na blagajni kina prije predstave.

Online prodaja ulaznica: https://poukutina.kupiulaznicu.hr/

 

Predstavu sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH

 

 

Dokumenti za preuzimanjeKalendar događanja