KULTURA U POU KT

13.6.2022.

Koncert ACCOQUARTETA

Koncert ACCOQUARTETA

Ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine u 19 sati, Dom kulture POU Kutina

Ulaz slobodan.

Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

TANJA BANDALOVIĆ rođena je 1974. godine u Frankfurtu/Main u Njemačkoj. Prvi susret s harmonikom imala je sa sedam godina upisavši se u Glazbenu školu Zlatka Balokovića u Zagrebu. U klasi prof. Marije Ivković nastupala je na brojnim koncertima i nastupima. 1992.g. odlazi na daljnje usavršavanje u Hohner - Konservatoruim u Trossingen / Njemačka, u klasu eminentnog profesora Wernera Glutscha. Također nastupa u suradnji s Hrvatskim baroknim ansamblom, s orkestrom Hrvatske vojske, Zborom HRT-a, Big bandom HRT-a, Simfonijskim orkestrom HRT-a, komornim sastavom Zagrebačke filharmonije i sl. Od 2012. svoje glazbeno znanje i iskustvo kroz pedagoški rad prenosi svojim učenicima u GŠ Ferdo Livadić u Samoboru.

ANAMARIJA NERAD studij klasične harmonike završava 2008. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u klasi prof. Boruta Zagoranskog. Usavršavala se na majstorskim tečajevima za harmoniku. Bila je umjetnička voditeljica Akademskog harmonikaškog orkestra „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba, a kao dirigentica školskih harmonikaških orkestara osvaja brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima (8 prvih nagrada, od kojih su 4 laureata, 1 druga nagrada). Članica je i osnivačica udruge Harmonikaški centar – udruge koja se bavi organizacijom natjecanja za harmoniku u Daruvaru te objavljivanjem harmonikaškog časopisa Eho. Od 2007. započinje glazbeno-pedagošku djelatnost kao profesor harmonike te je s učenicima, a 2016. promaknuta je u zvanje profesora mentora. Četrnaest godina radi kao nastavnik harmonike, a trenutno je zaposlena u OGŠ Rudolfa Matza u Zagrebu

IVANA CVETKOVSKI, mag. art. dr. phil., studij harmonike završila je 2000. godine na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu (Austrija) u klasi renomiranih stručnjaka za klasičnu harmoniku Jamesa Crabba i Geira Draugsvolla. Po završetku poslijediplomskog studija upisuje doktorat filozofije u Grazu, također na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu, a 2008. godine polaže završni ispit Rigorosum, čime ujedno dobiva titulu doktorice filozofije.
Autorica je početnice za harmoniku HOKUS POKUS HARMONIKUS! izdane 2018. godine. Višegodišnja je članica Povjerenstva za stručne ispite pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

MAJA TALAJIĆ rođena je 1974. godine u Frankfurtu/ Main u Njemačkoj. Osnovno glazbeno obrazovanje stječe u Zagrebu u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića, a srednjoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi Blagoja Berse. S 18 godina odlazi na studij u Njemačku na Hohner – Konservatoruim u Trossingen. U klasi prof. S. Wenke s odličnim uspjehom završava studij i stječe diplomu akademskog muzičara – prof. harmonike. Nakon studija zasniva radni odnos u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu. Uz pedagoški rad potrebu za glazbenim izričajem ostvaruje kroz sastave; „Heco Nostalgico“, „Tango Appassionato“, „A.B. Fatais“ te „Accoquartet“. Nastupala je sa simfonijskim orkestrom HRT-a, komornim sastavom Zagrebačke filharmonije te HNK-om u Zagrebu i u Ljubljani.

 

 

PROGRAM: 

1. P. Mauriat: Menuet

2. L. Boëllmann: Gotska suita – 4.st Tokata

3. L. Čuperjani: Transaccordion

4. I. Tamarin: Humoreska

5. E. Derbenko: Španjolski ples

6. Hrvatska narodna pjesma:
(arr. J. Matanović / S. Bastalec ) Vehni, vehni fijolica

7. G. Gershwin: Sweet and Low-down

8. K. (arr. T. Burić): Blue bossa

9. R. Galliano (arr. P. de Bra): Tango pour Claude

10. C. Gardel (arr. T. Burić): Por una cabeza

11. Buono (arr. T. Burić): Milonga para batato

Dokumenti za preuzimanje