KULTURA U POU KT

31.5.2023.

Izložba slika "Afrika" Zdenke Zvonarek

S veseljem najavljujemo predstojeću izložbu i pozivamo vas da dođete i pogledate djelić Afrike u našem gradu.

Zdenka Zvonarek, koju mnogi Daruvarčani zovu Nena, po zanimanju je novinarka, a svoj radni vijek provela je radeći za Radio Daruvar i Novinsko izdavačku ustanovu Jednota. U Domovinskom ratu, na ratištima u Daruvaru, Pakracu i Metkoviću izvještavala je za Hrvatsku radioteleviziju i Radio Daruvar. Za svoj doprinos u obrani grada Daruvara 1991.g. nagrađena je priznanjem Grada Daruvara, a za tridesetogodišnji rad u novinarstvu plaketom Hrvatske udruge radija i novina.
Zdenkine slike inspirirane su afričkom prirodom, životinjama, kulturom i drugačijim načinom života tamošnjih ljudi kakvog mnogi od nas zapravo ne poznaju.
Zdenka je svestrana umjetnica u čiji opus ne spada samo slikarstvo. Naime, Zdenka je autorica zbirke pjesama "Noć od pjene" i knjige "U prstenu ljubavi", a sama ljubav prema slikarstvu datira još iz mladenačkih dana. S likovnom tehnikom upoznala se kroz umjetnost akademske slikarice Helene Sabolić Zakora i Likovne grupe DA. Zdenkini likovni potezi su odraz trenutka i ljepote života, te stalne mijene i potrageza samim sobom.

U glazbenom dijelu nastupit će ŽVA Kutinske dunje.

Dokumenti za preuzimanjeKalendar događanja