Novosti

8.11.2021.

ZABORAVI NA DULCINEU, kazališna družina CIRK POZOR

Noć kazališta u POU Kutina,

20.11.2021. u 19h

ulaznica 30kn

 

ZABORAVI NA DULCINEU komediju inspirira svježe čitanje klasičnih književnih djela: Zany karakteri, fizičkom komedijom, plesom i glazbom, citiranjem kanonskih tekstova ne zamarajući se pritom kontekstom, pokreću suludu trku prema daljnjoj mogućoj poeziji.

 

 

U malom kazalištu još manjeg grada, jedna nevjerojatna Maestra sanja kako će promijeniti svijet svojim ne tako vjerojatnim umjetničkim opusom. Jer njezin je problem što ima tek dvije glumice i obje žele igrati Juliju. Kad mladi dostavljač pizze pogođen amnezijom zaluta na scenu nastupa kaos, jer on nije žuđeni Romeo.

 

Kako Lisandar u Snu Ivanjske noć kaže: „ I sreće plam se tako brzo gasi.“

 

AUTOSKI TIM:

 

Režija i koncept: Lee Delong

Igraju: Davorka Horvat, Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak, Rok Juričić

 

Dramaturgija: Marija Antić

Glazba: Davorka Horvat

Kostimi: Hana Letica

Izrada scenografije: Nebojša Jelačić

Dizajn plakata: Marko Dješka

Koprodukcija: Triko Cirkus Teatar, Cirk Pozor, UO Canta!

 

 

Predstava nastavlja istraživačku igru započetu u prošlogodišnjoj produkciji „Zbilja je proba“ u kojoj fluidnu figuru kazališnog klauna puštamo da kroči tvrdoukoričenim izdanjima kanonske literature. Tako dovedeni u suodnos i klaun i klasik prepoznaju ono što ih veže: besmrtnost kao modus postojanja (poznato je-  ni klauna ni klasika nikad ne zahvaća konačnost smrti),  ali i isti predmet interesa- ono suštinski ljudsko.  Dekonstrukcija klasičnih tekstova- od Shakespearea do Šenoe- ovdje je primarno ludističkog nadahnuća, klaun se s tekstom igra, kao s kockama, koje  rastavlja i ponovno sastavlja, kao što to čini dijete, nevino i bez druge primisli osim užitka u igri.

Zaboravi na Dulcineu žanrovski ostaje neopredijeljena- izabire u isto vrijeme biti fizički teatar, mjuzikl, govorno kazalište, klaunski cabaret…

 

Dokumenti za preuzimanje