Novosti

28.2.2022.

Koncert klasične glazbe - Trio Floria

ŽENIJALNI DANI
U
PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU KUTINA

Tjedan posvećen ženama započinjemo koncertom.

Ulaz je besplatan, ulaznice se preuzimaju na blagajni prije koncerta.

 

TRIO FLORIA započeo je svoje djelovanje u okviru Društvenog komornog ansambla Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu izvodeći skladbe u okviru redovitog koncertnog ciklusa u sezonama društvenih koncerata. Trio čine profesionalni glazbenici Tereza Gabrić, mezzosopran, Vladimir Begović, fagot i Vesna Šepat Kutnar, klavir.
Tereza Gabrić, mezzosopran, akademska je glazbenica. Snimila je CD šansona "Pjesme od soli”, album “Lady’s dream” na kojem je dala obol mjuziklu prateći se sama na klaviru. U suradnji sa Vesnom Kutnar snimila je album “Caro mio ben”. Snimala je za radio i nastupala u zemlji i inozemstvu (Švicarska, Njemačka, Nizozemska). Zaposlena je kao stalna članica zbora Hrvatske radio-televizije.
Vladimir Begović, fagotist, diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, dugogodišnji je solo-fagotist Orkestra HNK-a u Zagrebu. Održao je brojne recitale u domovini i inozemstvu (Francuska, Poljska i Italija). Bavio se pedagoškim radom (Glazbena škola Varaždin) i snimao za radio i televiziju.
Vesna Šepat Kutnar, pijanistica je i profesorica klavira. Diplomirala je klavir i klavirsku pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i magistrirala komornu glazbu za klavir na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Predaje klavir na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Osnivačica je Ansambla salonske glazbe i drugih manjih komornih sastava sa kojima redovito nastupa u zemlji i inozemstvu. Umjetnička je voditeljica Društvenog komornog ansambla Hrvatskog glazbenog zavoda.

Program:

G. Ph. Telemann: CANTABILE i ALLEGRO iz Sonate za fagot u Es-duru, TWV 41: Es A1

D. Pejačević: ZAŠTO? / Warum?
op. 13, 1901. god.

G. Giordani: CARO MIO BEN
Arietta

G. B. Pergolesi: SE TU M'AMI
Arietta

G. F. Händel: OMBRA MAI FÙ
arija iz opere Xerxes, XWV 40

A. Vivaldi: ALLEGRO POCO
iz Koncerta za fagot u e-molu, F. VIII , br. 6

G. Giacomelli,
F. Gasparini: SPOSA SON DISPREZZATA
arija preuzeta u pasticcio Bajazid A. Vivaldija

G. Caccini: AVE MARIA
(autorstvo je dvojbeno)

B. Papandopulo: ELEGIJA ZA FAGOT I KLAVIR
skladano u Opatiji, 7. ožujka 1965.

F. Lehar: MEINE LIPPEN; SIE KÜSSEN SO HEISS
arija iz operete Giuditta

I. Tijardović: DALEKO ME BISER MORA
arija iz operete Mala Floramye

Dokumenti za preuzimanje