Najave

 

 

Pomoćnici u nastavi

Viličari

 

 


               PRIJAVE ZA PROGRAME OSPOSOBLJAVANJA TIJEKOM CIJELE GODINE:

              - Računalni operater

              - Njegovatelj

               - Pomoćnici u nastavi

                    - Osnovna i dopunska izobrazba za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida

               - Strani jezici

Novosti

1.8.2022.

kako do besplatnih vaučera za obrazovanje

VAUČERI ZA BESPLATNO OBRAZOVANJE

Novim Zakonom o obrazovanju odraslih donesenim krajem 2021. godine predviđeno je izdavanje vaučera za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba koji će se koristiti za formalne i neformalne programe obrazovanja u cilju lakšeg pristupa tržištu rada. Za to je u iduće četiri godine osigurano 300 milijuna kuna u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Tako od 1. travnja zaposlene i nezaposlene osobe za svoje obrazovanje mogu dobiti vaučere.

 

Što je vaučer za obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba?

 • Vaučer predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih.
 • Korisnik sam bira obrazovni program i pružatelja obrazovanja.
 • Trošak programa obrazovanja u iznosu odobrenog vaučera isplaćuje se izravno odabranom pružatelju usluge obrazovanja.
 • U slučaju da je trošak programa obrazovanja veći od iznosa vaučera, postoji mogućnost da se razlika u visini iznosa podmiri od strane korisnika ili poslodavca.
 • Program obrazovanja može trajati:

- za nezaposlenu osobu do šest mjeseci,

- za zaposlenu osobu do 10 mjeseci (zbog mogućnosti usklađivanja provedbe programa s radnim obvezama polaznika).

 

Tko sve MOŽE koristiti vaučer za obrazovanje?

Sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima će se dodjelom vaučera osigurati stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

 

Tko NE MOŽE biti korisnik vaučera:

 • osoba koja se nalazi u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja,
 • osoba koja se nalazi u sustavu visokog obrazovanja i znanosti te
 • osoba koja je korisnik mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje

 

Programi obrazovanja preko vaučera dostupni u Pučkom otvorenom učilištu Kutina:

 • Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije asistent za upravljanje projektima /asistentica za upravljanje projektima
 • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije rukovanje viličarom u skladišnom prostoru
 • Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa / knjigovotkinja
 • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije primjena aplikacijskog softvera u knjigovodstvu

 

Zatražite ponudu za program obrazovanja preko vaučera koji se izvodi u POU Kutina.

 

 

KORACI DO VAUČERA ZA BESPLATNO OBRAZOVANJE:

1. Informirajte se o vještinama koje su tražene na tržištu rada i dostupne u Katalogu vještina

- Katalog vještina možete pronaći na https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/. Postojeći Katalog sadrži popis zelenih i digitalnih vještina koje su identificirane kao tražene na tržištu rada kao i popis obrazovnih programa koji omogućuju njihovo stjecanje odnosno daljnje usavršavanje.

Ponudu svih programa i vještina možete pregledati na https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/popis-vjestina-i-programa/. Kliknite na navedenu poveznicu.

- U polju iznad ponuđenih programa kliknite na „Sve“ kako biste vidjeli sve dostupne vještine i programe dostupne u Katalogu.

- U lijevom stupcu pojavit će se dodatne opcije za pretraživanje programa i vještina (označeno crvenim pravokutnikom). Za pregled dostupnih programa obrazovanja preko vaučera koji se izvode u Pučkom otvorenom učilištu Kutina, u polju „Pružatelj“ odaberite Pučko otvoreno učilište Kutina.

- Provjerite stoji li u polju „Aktivni filter“ Pučko otvoreno učilište Kutina (označeno crvenim pravokutnikom). U desnom dijelu zaslona bit će navedeni programi obrazovanja preko vaučera koji se izvode u Pučkom otvorenom učilištu Kutina (označeno plavim pravokutnikom). Klikom na „Više o programu +“ otvorit će se nova stranica s detaljima odabranog programa.

- Provjerite još jednom je li Pučko otvoreno učilište Kutina navedeno kao pružatelj obrazovanja. Klikom na „Zatraži vaučer za obrazovanje za ovaj program“ (označeno crvenim pravokutnikom) otvorit će Vam se nova stranica na portalu „Moj Vaučer“.

 

2. Prijava u sustav ``Moj vaučer``

- Nakon što ste pronašli željeni program obrazovanja preko vaučera opisan u prethodnom koraku i kliknuli na „Zatraži vaučer za obrazovanje za ovaj program“ otvorit će Vam se sljedeća stranica. Za korištenje sustava „Moj vaučer“ te dobivanje vaučera potrebno je imati pristup sustavu e-Građanin. Upute kako postati e-Građanin dostupne su na https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090. Kliknite „E-građani (NIAS) prijava za korisnike vaučera“ (označeno crvenim pravokutnikom).

- Potrebno je prijaviti se preko sustava e-Građani te će to uraditi tako da kliknete na „Prijava“ u gornjem desnom kutu (označeno žutim pravokutnikom).

- Otvorit će se stranica s mogućnostima prijave u sustav e-Građani te odaberite vjerodajnicu/način prijave preko kojeg se prijavljujete u sustav e-Građani.

- Nakon uspješne prijave otvorit će Vam se sljedeća stranica. Odaberite svoje ime (označeno plavim pravokutnikom) i potvrdite svoj odabir.

- Kliknite na crveni gumb „Nastavi dalje“

- U slučaju da se na zaslonu ne pojavi portal “Moj vaučer”, ponovno kliknite na prijavu (https://mojvaucer.hzz.hr/login) te potvrdite svoj odabir.

- Nakon uspješne prijave u sustav „Moj vaučer“ trebali biste vidjeti sljedeću stranicu. Potvrdite da ste stariji od 16 godina te kliknite na žuti gumb „Nastavi“.

- Provjerite svoje podatke (polja u Informacije o meni/Mjesnost/Kontakt/Stečena kvalifikacija). Kliknite na žuti gumb „Nastavi“.

- Na ovoj stranici bit će potrebno učitati (uploadati) presliku osobne i potvrde o stečenoj kvalifikaciji (svjedodžba, diploma i sl.). Nakon što ste učitali tražene dokumente, kliknite na žuti gumb „Spremi“.

 

3. Korištenje portala „Moj vaučer“

Na sljedećem linku pogledajte video uputu o korištenju portala „Moj vaučer“ koju je izradio Hrvatski zavod za zapošljavanje:

https://vauceri.hzz.hr/korisnicki-centar/hzz-vauceri-cesta-pitanja-korisnika/video-uputa-predaja-zahtjeva/

Upute o korištenju sustava za slanje i upravljanje zahtjevima za dodjelu vaučera, zajedno s obrascem životopisa, dostupne su u PDF (tiskanom) formatu na https://vauceri.hzz.hr/korisnicki-centar/hzz-vauceri-cesta-pitanja-korisnika/video-uputa-predaja-zahtjeva/.

Dokumenti za preuzimanje Događaji u tijeku

 

Engleski jezik - razina A2

 

 

 

Njemački jezik - razina A1

Ekološka proizvodnja ljekovitog bilja

Knjigovođe

Asistenti za upravljanje projektima