Pučko otvoreno učilište Kutina

Pučko otvoreno učilište Kutina je kulturno-obrazovna ustanova kojoj je osnivač grad Kutina i punopravna je članica Zajednice za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore.
Svojom širokom lepezom djelatnosti posljednjih godina Pučko otvoreno učilište Kutina postalo je prepoznatljivo središte kulturnih i obrazovnih sadržaja u Gradu i na širem području Sisačko- moslavačke županije.
Osnovne djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Kutina su kultura i obrazovanje.
Na kulturnom području organiziramo mnogobrojne glazbeno-scenske manifestacije: kazališne predstave, koncerte, kino predstave, priredbe, smotre, festivale, izložbe i sl.
U djelatnosti obrazovanja provodimo 42 verificirana programa osposobljavanja, 9 programa usavršavanja iz sektora turizma i ugostiteljstva; poljoprivrede, prehrane i veterine; graditeljstva i geodezije; strojarstva, brodogradnje i metalurgije; zdravstva i socijalne skrbi; ekonomije, trgovine i poslovne administracije; usluge osobne zaštite i zaštite; prometa i logistike, 2 verificirana programa učenja stranih jezika (njemački i engleski jezik, razine A1-B2), te jedan program izobrazbe o sigurnom rukovanju pesticidima.
U 2019. godini Pučko otvoreno učilište Kutina dobilo je od Ministarstva znanosti i obrazovanja rješenje za provedbu programa osposobljavanja za prerađivača prehrambenih sirovina i programa osposobljavanja za suradnika na izradi i provedbi EU projekta, te je ishodilo pozitivno stručno mišljenje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za 3 nova programa i to: program za stjecanje srednje stručne spreme ili prekvalifikacije za zanimanje zdravstveno-laboratorijski tehničar, program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar, te program osposobljavanja za priprematelja bureka i pizza. U 2020. godini Pučko otvoreno učilište Kutina razvilo je nove programe osposobljavanja kroz projekt Zaposli se i ti! Razvojne agencije MRAV Kutina: program osposobljavanja za prerađivača ljekovitog bilja i suradnik za grafički dizajn.  Pučko otvoreno učilište Kutina relativno je mala Ustanova s 11 stalno zaposlenih osoba, no vrlo ambiciozna u stvaranju i realizaciji ideja kulturnih programa, te u pripremi i provedbi projekata. Suradnja s Gradom Kutina kao osnivačem Ustanove, ostalim ustanovama u Gradu i šire, udrugama i tvrtkama, osobito s razvojnim agencijama vrlo je plodonosna, osobito u pripremi i realizaciji ESF projekata od kojih u 2019. izdvajamo projekte u svojstvu Pučkog otvorenog učilišta Kutina  kao prijavitelja Destinacijska atrakcija park prirode Lonjsko polje - inovativni programi dodatne turističko-ugostiteljske ponude i Tik-tak, vrijeme je za kulturu u vrijednosti od gotovo 2 milijuna kuna. U 2019. godini Pučko otvoreno učilište Kutina je partner i na 3 EU projekta: Novim vještinama do zaposlenja, Priprema, pozor, posao i Zaposli se i ti!

Pučkom otvorenom učilištu Kutina odobreno je i financiranje Erasmus+ projekta KA1 pod nazivom „Nauči-POUči". Projektom će se osnažiti jezične i upravljačke kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, steći kompetencije za daljnje sudjelovanje u projektima europske suradnje te podići razina kvalitete provođenja naših programa i poslovanja općenito. U 2021. godini POU Kutina provelo je edukaciju za 2 grupe za njegovatelje preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te nekoliko grupa polaznica programa za gerontodomaćice preko EU projekta „Zaželi“ Zaklade Sandra Stojić i Zaklade Ivanova kuća. Proveli smo još jednu uspješnu edukaciju za pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s poteškoćama, engleski jezik za djecu i njemački jezik za odrasle. U 2021. godini pokrenuli smo ciklus osnovnoškolskog obrazovanja odraslih u suradnji s HZZ-om te uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Iako je 2021. godina obilježena pandemijom virusa Covid-19 koji je utjecao na smanjen opseg kulturnih aktivnosti, Pučko otvoreno učilište Kutina je ipak uspjelo održati velik broj različitih kulturnih programa poštujući epidemiološke mjere. Održano je preko 300 različitih aktivnosti s više od 10.000 gledatelja - sudionika, ne računajući održavanje redovnih radionica. U 2021. godini uspostavili smo i web prodaju ulaznica.  U 2021. godini realizirani su sljedeći projekti sufinancirani preko Ministarstva kulture i medija RH: Kazališne ljetne večeri; Baletne predstave Coppelia;  Festival dječjeg kazališta Idem i ja u kazalište, Festival alternativnog i nezavisnog izričaja FANI,  Koraci tonova, pokret tijela kroz glazbu do plesnog izričaja; Projekt Škole i Kino - ŠIK financiran putem Hrvatskog audiovizualnog centra.Ø  KINO:  120  filmova, 237 projekcija, ukupno 7.446 gledateljaØ  KONCERTI: ukupno je održano 9 koncerata s oko 350 gledateljaØ  KAZALIŠTE: ukupno je izvedeno 26 predstava s oko 2000 gledatelja.

 

POU KUTINA

Stjepana Radića 3, p.p. 43
44320 Kutina

Tajništvo: 044/682-318

Kino: 044/682-316

E-pošta: pou-kutina@pou-kutina.hr

  • Sanja Feltrin, prof.
  • Ravnateljica

  044/682-315

     099/5334-506

ravnateljica@pou-kutina.hr


Silvija Jančić 
Tajnica

 044/682-318

pou-kutina@pou-kutina.hr

tajnistvo@pou-kutina.hr

 

Ivana Belši

Administrator

 044/682-318

@administrator@pou-kutina.hr

  • Sanja Friščić, prof.
  • Voditeljica odjela za obrazovanje; Službenik za informiranje 


Anica Zovko, prof.

Stručni suradnik za projekte EU i obrazovanje;
Službenik za zaštitu osobnih podataka 


 044/682-318


Jasminka Molnar, mag.cin.
Voditeljica odjela za kulturu


Inga Martinović Žanić dipl. pol. 

Stručni suradnik za kulturu i aktivnosti mladih

 044/682-318

@ kultura@pou-kutina.hr


Ivan Posarić
Kinooperater-domar
   044/682-316

kino@pou-kutina.hr

 


Darko Rajić

Blagajna

 044/682-316

@blagajna@pou-kutina.hr