Balet je u Kutinu stigao 1997. godine s gđom Vesnom Kovačević, profesionalnom baletnom umjetnicom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u mirovini. Zadnjih godina gđa Kovačević uspješno prenosi svoje znanje vođenja baletnih sati i na dugogodišnje članove te tako uz nju vrlo predano s mlađim balerinama radi i Tessa Uroić koja pleše u baletu od samog početka, redovito se educira u polju baletnih vještina te bilježi značajne nastupe u glavnoj ulozi na baletnim izvedbama u ansamblu ali i na baletnim natjecanjima.


u 2023. godini Baletni ansambl priprema izvedbu baleta LABUĐE JEZERO, II. čin, a premijera predstave planira se 10. lipnja 2023. godine u Domu kulture POU Kutina.


Baletna umjetnost u Kutini privukla je mnoge: od djece vrtićke dobi, do studenata i roditelja.

Svojoj se publici Baletni ansambl dosad predstavio cjelovečernjim predstavama: Trnoružica, Orašar, Giselle, Labuđe jezero, Đavo u selu, Bajadera, Ščelkunčik, Don Quijote, Coppelia te Gala baletne večeri na kojima su su izvedeni najatraktivniji dijelovi prošlogodišnjih baletnih izvedbi.

Kutinski baletni ansambl gostovao je u mnogim hrvatskim gradovima: Varaždinu, Virovitici, Karlovcu, Donjoj Stubici, Selcu, Lovranu, Vrbovcu, Novskoj, Ogulinu, Zagrebu, a nastupili su i na mnogim plesnim natjecanjima te osvajali brojne nagrade. Za svoj su rad dobili pohvalu za promicanje baletne umjetnosti.  


Više o Baletu POU Kt na Više o Baletu POU Kt na https://baletpoukutina.com/